27 września 2015 By RUNSTYLE, RZECZY, Slider With 12164 Views

„Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”.

Co wy weganie w ogóle jecie? To chyba jedno z pytań, które Violetta Domaradzka oraz Robert Zakrzewski – weganie, biegacze, twórcy Run Vegan Team i organizatorzy Biegu Wegańskiego – najczęściej słyszą od „mięsożerców”, kiedy ucinają sobie z nimi pogawędki podczas biegu. Przyszedł więc czas, aby odpowiedzi na wszelkie pytania i wątpliwości zebrać w jednym miejscu. I tak powstała książka z przepisami kuchni roślinnej „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”, autorstwa Violetty Domaradzkiej, Roberta Zakrzewskiego oraz Damiana Parola.

Viki Domaradzka, Andrzej Gałązka (www.runandtravel.pl), Robert Zakrzewski

Viki Domaradzka, Andrzej Gałązka (www.runandtravel.pl), Robert Zakrzewski

Na pierwsze śniadanie – szakszusza z tofu, na drugie – mus z kaszy jaglanej, banana i moreli. Na obiad zupa marchewkowa z imbirem i kolendrą, burgery z zielonej soczewicy z pieczarkami. Na deser wegańskie tiramisu. W międzyczasie małe co nieco… koktajl z gruszki, grejpfruta i siemienia lnianego, plastry buraka w oliwie truflowej i pasta z ziaren słonecznika. A na bieg – Batony Gediminasa Grinusa.

W książce znajdziemy kilkaset przepisów na śniadania, drugie śniadania, obiady, desery, sałatki i pasty. Wszystkie przepisy zostały przeanalizowane przez dietetyka i stanowią zbilansowane źródło energii – każdy z przepisów uzupełniony jest o szczegółowe informacje na temat kalorii, zawartości tłuszczu, białka oraz węglowodanów. Znajdziemy również informacje o zawartości witamin i innych składników mineralnych. Po książkę może sięgnąć każdy, kto chce bliżej poznać kuchnię opartą wyłącznie na produktach roślinnych. My już sięgnęliśmy. Teraz czas na was.

Zapraszamy również na krótką fotorelację z premiery książki.

Paulina Holtz (prowadząca konferencję prasową z okazji premiery książki), Viki Domaradzka, Damian Parol, Robert Zakrzewski

Paulina Holtz (prowadząca konferencję prasową z okazji premiery książki), Viki Domaradzka, Damian Parol, Robert Zakrzewski

przedstawicielka Wydawnictwa Publicat

przedstawicielka Wydawnictwa Publicat

Viki Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol

Viki Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol

konferencja prasowa

konferencja prasowa

wegański poczęstunek

wegański poczęstunek

Smacznego :)

Smacznego 🙂

Tags : ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *