23 listopada w SmArtStudio w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez firmę Philipiak Milano. Warsztatom towarzyszła ożywiona dyskusja na temat zdrowego gotowania oraz odżywiania się, w której nie mogło zabraknąć głosu specjalisty – Sylwii Leszczyńskiej, mgr dietetyki klinicznej, psychodietetyka. Zapraszamy na krótką fotorelację. Materiałem tym otwieramy nowy dział na naszej stronie – KUCHNIA BIEGACZA.
Jabłko, marchewka, seler naciowy i buraki. No właśnie, sok z buraków posiada cenny dla zdrowia kwas foliowy, błonnik oraz wiele witamin. Picie takiego soku pomaga w leczeniu nadciśnienia, chorób układu pokarmowego. Są tacy, którzy twierdzą, że poprawia samopoczucie. Może być stosowany jako napój „energetyzujący”.
Że smażenie w głębokim tłuszczu jest niezdrowe, nikomu tłumaczyć nie musimy.
Spróbjcie koniecznie kurczaka lub łososia smażonych bez tłuszczu, z liścmi bazylii i całymi ząbkami czosnku.
(fot. runandtravel.pl)
Znacie smak marchewki gotowanej na parze? Słodka, rozpływająca się w ustach… Spróbujcie ugotować na parze pietruszkę i gruszkę. Nie pożałujecie.