3 grudnia 2014 By RUNSTYLE, WYDARZENIA With 8334 Views

Zdrowe gotowanie

23 listopada w SmArtStudio w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez firmę Philipiak Milano. Warsztatom towarzyszła ożywiona dyskusja na temat zdrowego gotowania oraz odżywiania się, w której nie mogło zabraknąć głosu specjalisty – Sylwii Leszczyńskiej, mgr dietetyki klinicznej, psychodietetyka. Zapraszamy na krótką fotorelację. Materiałem tym otwieramy nowy dział na naszej stronie – KUCHNIA BIEGACZA.

Jabłko, marchewka, seler naciowy i buraki. No właśnie, sok z buraków posiada cenny dla zdrowia kwas foliowy, błonnik oraz wiele witamin. Picie takiego soku pomaga w leczeniu nadciśnienia, chorób układu pokarmowego. Są tacy, którzy twierdzą, że poprawia samopoczucie. Może być stosowany jako napój „energetyzujący”.

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

Że smażenie w głębokim tłuszczu jest niezdrowe, nikomu tłumaczyć nie musimy.

Spróbjcie koniecznie kurczaka lub łososia smażonych bez tłuszczu,  z liścmi bazylii i całymi ząbkami czosnku.

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

Znacie smak marchewki gotowanej na parze? Słodka, rozpływająca się w ustach… Spróbujcie ugotować na parze pietruszkę i gruszkę. Nie pożałujecie.

(fot. runandtravel.pl)

(fot. runandtravel.pl)

 

(fot. ruandtravel.pl)

(fot. ruandtravel.pl)

 

Tags : ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *