„Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”.

2 min. czytania

Co wy weganie w ogóle jecie? To chyba jedno z pytań, które Violetta Domaradzka oraz Robert Zakrzewski – weganie, biegacze, twórcy Run Vegan Team i organizatorzy Biegu Wegańskiego – najczęściej słyszą od „mięsożerców”, kiedy ucinają sobie z nimi pogawędki podczas biegu. Przyszedł więc czas, aby odpowiedzi na wszelkie pytania i wątpliwości zebrać w jednym miejscu. I tak powstała książka z przepisami kuchni roślinnej „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”, autorstwa Violetty Domaradzkiej, Roberta Zakrzewskiego oraz Damiana Parola.

Viki Domaradzka, Andrzej Gałązka (www.runandtravel.pl), Robert Zakrzewski
Viki Domaradzka, Andrzej Gałązka (www.runandtravel.pl), Robert Zakrzewski

Na pierwsze śniadanie – szakszusza z tofu, na drugie – mus z kaszy jaglanej, banana i moreli. Na obiad zupa marchewkowa z imbirem i kolendrą, burgery z zielonej soczewicy z pieczarkami. Na deser wegańskie tiramisu. W międzyczasie małe co nieco… koktajl z gruszki, grejpfruta i siemienia lnianego, plastry buraka w oliwie truflowej i pasta z ziaren słonecznika. A na bieg – Batony Gediminasa Grinusa.

W książce znajdziemy kilkaset przepisów na śniadania, drugie śniadania, obiady, desery, sałatki i pasty. Wszystkie przepisy zostały przeanalizowane przez dietetyka i stanowią zbilansowane źródło energii – każdy z przepisów uzupełniony jest o szczegółowe informacje na temat kalorii, zawartości tłuszczu, białka oraz węglowodanów. Znajdziemy również informacje o zawartości witamin i innych składników mineralnych. Po książkę może sięgnąć każdy, kto chce bliżej poznać kuchnię opartą wyłącznie na produktach roślinnych. My już sięgnęliśmy. Teraz czas na was.

Zapraszamy również na krótką fotorelację z premiery książki.

Paulina Holtz (prowadząca konferencję prasową z okazji premiery książki), Viki Domaradzka, Damian Parol, Robert Zakrzewski
Paulina Holtz (prowadząca konferencję prasową z okazji premiery książki), Viki Domaradzka, Damian Parol, Robert Zakrzewski
przedstawicielka Wydawnictwa Publicat
przedstawicielka Wydawnictwa Publicat
Viki Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol
Viki Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol
konferencja prasowa
konferencja prasowa
wegański poczęstunek
wegański poczęstunek
Smacznego :)
Smacznego 🙂
Udostępnij ten artykuł